Despre noi

La 4 km de Călăraşi, situat pe malul Borcei, afluent al fluviului Dunărea, Complexul Albatros Podul 4 capătă înţelesul cuvântului deosebit. Complexul Albatros Podul 4 este un loc ideal pentru turiştii care preferă o odihnă şi recreerea unei vacanţe într-un spaţiu pitoresc, cât şi pentru cei în trecere spre alte destinaţii.

Localizare

Apropierea de municipiul Călăraşi cât şi de graniţa cu oraşul Silistra (Bulgaria) duc la o destinaţie potrivită, atât pentru turiştii individuali, cât şi pentru grupuri care preferă work-shopurile într-o ambianţă plăcuta şi destinsă. Într-un loc ferit de agitaţia oraşului, răcorit la umbra unei vegetaţii generoase, poţi beneficia de servicii complete, de lux, într-o oază de linişte şi frumuseţe: Complex Albatros Podul 4.
Pentru oamenii activi, activităţile sportive nu pot lipsi. Ca urmare, Complexul Albatros Podul 4 oferă tuturor celor interesaţi posibilităţi de practicare a tenisului de câmp şi a tenisului de masă, putându-vă distra în compania membrilor familiei sau a prietenilor. Totodată, Complexul Albatros Podul4 pune la dispoziţia doritorilor echipamentul necesar practicării acestor sporturi.
Sezonul estival oferă şi posibilitatea petrecerii pe plaja amenajată existentă la Complexul Albatros Podul 4 unde, într-o ambianţă distinsă, va puteţi bronza şi scălda în apele Borcei, având la dispoziţie bar, şezlonguri, grătar, terasă.

Facilitati

Beneficiind de o dotare la standarde înalte, Complexul Albatros Podul 4 oferă posibilitatea organizării de ceremonii, petreceri sau evenimente.
Întrucât Complexul Albatros Podul 4 este situat într-o zonă cu un important fond cinegetic, se pot organiza partide de vânătoare pentru pasionaţi. Totodată, Complexul Albatros Podul 4 pune la dispoziţie articolele necesare pentru vânătoare. Exista posibilitatea închirierii a 3 bărci pentru agrement de maximum 10 persoane, conduse de personal autorizat în intervalul orar 8.00-18.00, putându-se efectua trasee precum CANALUL DUNĂRII - MÂNĂSTIREA DERVENT - CETATEA PĂCUIUL LUI SOARE sau alte destinaţii, la cerere.
Beneficiind de o dotare la standarde înalte, oferă şi servicii management catering la domiciliul clientului precum si posibilitatea organizării de ceremonii, petreceri sau evenimente.

Judetul Calarasi

Calarasi este un judet in sud-estul regiunii Muntenia din Romania. Resedinta sa este municipiul Calarasi. Judetul Calarasi face parte din bazinul hidrografic al fluviului Dunare, pricipalul curs de apa al judetului.Principalele centre economico-sociale ale judetului sunt: Calarasiul (cel mai mare centru financiar, social, cultural si administrativ din judet), Oltenita si Lehliu Gara.Principalele ramuri industriale din judet sunt: productia de gaze rare si bio-combustibili (Calarasi si Lehliu Gara), prefabricate (Calarasi), industria alimentara (Calarasi), industria confectiilor lohn (Calarasi, Budesti si Oltenita). In industria calaraseana predomina: industria metalurgica (26,9%), industria alimentara si a bauturilor (26,5%), industria prelucrarii produselor din minerale nemetalice (14,1%), fabricarea substantelor si produselor chimice (12,7%) si fabricarea articolelor de imbracaminte (9,2%). In aprilie 2008 industria prelucratoare a reprezentat 98,9%, iar industria energiei electrice, termice, gaze si apa 0,9% din totalul productiei industriale realizate.
Puncte importante de atractie turistica sunt ostroavele de pe Dunare si plajele amenajate; cea mai cunoscuta este plaja, denumita "Plaja automobilistilor" sau "de la Podul 4", situata la 4 km de Calarasi, face legatura cu terasa Restaurantului Albatros, unde exista posibilitati de practicare a tenisului de camp si a tenisului de masa, a pescuitului si a vanatorii;
Exista si un traseu de agrement pe Dunare cu vaporasul, punctul de plecare il constituie statia amplasata in Parcul Central, iar destinatia este pe malul bulgaresc, in Silistra

Stiati ca...?

Ostrovul Soimul este o arie protejata de interes national ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervatie naturala de tip floristic si faunistic) situata in judetul Calarasi, in teritoriul administrativ al comunei Dichiseni. Aria naturala cu o suprafata de 20,10 hectare se afla pe Dunare in partea sud-estica a judetulul Calarasi si cea sudica a satului Coslogeni (localitate apartinatoare comunei Dichiseni), in imediata apropiere a celui mai sudic liman fluviatil aflat pe teritoriul tarii, Lacul Bugeac (rezervatia naturala de tip mixt aflata pe teritoriul administrativ al judetului Constanta). Rezervatia naturala a fost declarata arie protejata prin Hotararea de Guvern Nr.2151 din 30 noiembrie 2004 (privind instituirea regimului de arie naturala protejata pentru noi zone) si reprezinta o insula (ostrov) pe fluviul Dunare, ce adaposteste o mare varietate de flora si fauna specifica zonelor umede.

Ostrovul Ciocanesti este o insula pe Dunare in dreptul localitatii Ciocanesti, Calarasi. Este rezervatie naturala si Arie de Protectie Speciala Avifaunistica sub codul ROSPA 0021.